banner image

İstanbul Büyük Deprem Ne Zaman Olacak 2022

Ünlü deprem bilimciler İstanbul büyük deprem ne zaman olacak 2022 yılında mı yoksa daha sonra mı diye teori üretiyor. Bunların arasında en tanınmışlarından olan Ahmet Ercan, beklenen depremin 2033'ten önce olmayacağını, kişisel görüşünün ise 2045 yılları civarı olacağını anlatıyor.

Prof Dr. Ahmet Ercan bu görüşüne tarihsel depremleri analiz edip istatistik tutarak ulaşıyor. Ahmet Ercan deprem bilimciler arasında iyimser olarak değerlendirilse de, aslında bize deprem konusunda rehavete kapılmamızı değil, son derece dikkatli olarak depreme hazırlanmamızı, aksi takdirde deprem 2100 yılında olsa bile ölümlere maruz kalabileceğimizi anlatıyor.

 


Beklenen büyük İstanbul depremi konusunda en önemli görüşlerden biri de Marmara Denizi'nde gerçekleşecek depremin en az 7.0 büyüklüğünde olacağı. Bu büyüklükte bir deprem şüphesiz 17 Ağustos 1999 depreminden daha az şiddetli olacak ama İstanbul'da yıkım yapacağı ve maalesef büyük can kayıplarına neden olacağı yadsınamaz bir gerçek.

Büyük İstanbul depremine hazırlanmak için kentsel dönüşüm faaliyetleri hızlanmalı ve kentin büyük çoğunluğu 1999 depreminden önce inşa edilmiş ve modern yapım tekniklerine uygun olmayan binalar yenilenmeli. Yenilenme yapılamıyorsa, yine modern mühendisliğin bizlere sunduğu başka bir teknik olan yapı güçlendirme mutlaka düşünülmeli.

Rahmetli Ahmet Mete Işıkara'nın da söylediği gibi, deprem öldürmez, bina öldürür. Bizi öldürecek binalara milyonlarca lira vermektense, ev satın alırken mutlaka hangi tarihte inşa edildiğine dikkat etmeli ve depreme karşı güvenli olup olmadığını sormalısınız. Aksi takdirde 2023, 2024, 2025  yılında veya daha sonra olacak bir depremde hem kendi canınızı hem de sevdiklerinizin canını tehlikeye atmış olabilirsiniz.

İstanbul Büyük Deprem Ne Zaman Olacak 2022 İstanbul Büyük Deprem Ne Zaman Olacak 2022 Reviewed by İnsan on Ekim 26, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.